corona: uitstel van betaling belastingdienst

U kunt de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Dit kan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonheffingen. Stuur daarvoor een brief naar de Belastingdienst. In de brief vraagt u om uitstel van betaling waarin u aangeeft dat u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Nadat de Belastingdienst het verzoek heeft ontvangen, stopt de Belastingdienst met invorderingsmaatregelen. U krijgt automatisch 3 maanden uitstel van betaling. Een boete voor het niet op tijd betalen van btw of loonheffingen hoeft u niet te betalen.

Zie voor meer informatie: betalingsproblemen door het coronavirus. U kunt daarnaast ook uw voorlopige aanslag(en) verlagen. Indien u voor een periode langer dan 3 maanden uitstel nodig heeft, dan dient u aanvullende informatie mee te sturen en eventueel een verklaring van een deskundige.