BTW vouchers

De nieuwe BTW richtlijn voor vouchers maakt onderscheid tussen enkelvoudig en meervoudig gebruik van vouchers. Bij vouchers voor enkelvoudig gebruik is op het moment van uitgifte of verkoop bekend in welke lidstaat de BTW verschuldigd is bij de inwisseling van de voucher en hoeveel de BTW bedraagt. Bij dit soort vouchers wordt volgens de nieuwe regels BTW geheven op het moment van uitgifte en bij iedere doorverkoop van de voucher. Bij vouchers voor meervoudig gebruik is op het moment van uitgifte niet bekend in welke lidstaat de BTW verschuldigd zal zijn of hoeveel die bedraagt. De uitgifte en de doorverkoop van deze vouchers blijft daarom buiten de BTW-heffing. De heffing vindt bij deze vouchers pas plaats bij de inwisseling ervan tegen levering van de onderliggende goederen of diensten waarop de voucher betrekking heeft.